Felelősség az emberekért, az állatokért és a környezetért – Georg Müller a bajorországi családi vállalkozásunk tulajdonosaként és ügyvezetőjeként a szívén viseli ezt. „A környezetvédelem nálunk fontos vállalati célnak számít. Védeni szeretnénk a környezetet, hiszen ezt kötelességünknek érezzük a következő generációkkal szemben”.

Az utóbbi években különböző intézkedéseket valósítottunk meg:

  • Fotovoltaikus rendszer (80 Kwp) építése zöldáram termelése érdekében
  • Kondenzátum-visszavezető berendezéssel történő gyártás víz és energia megtakarítása érdekében
  • A gyártóberendezések környezetvédelmi szempontból mindig a legmodernebbek
  • Szállításhoz csak olyan csomagolóanyagot használunk, amely 100%-ig újrahasznosított papírból készül.

Nyersanyagaink 80 %-át a régióból vásároljuk, így a rövidebb szállítási utaknak köszönhetően kevésbé terheljük a környezetet

Plant for the Planet
Plant for the Planet

A Happy Cat támogatja a Plant for the Planet kezdeményezést: 2011 eleje óta csomagonként 5 centtel támogatjuk az erdők újratelepítését – ezzel előreláthatólag évente 2500 fa ültethető.

A „Plant for the Planet” és a „The Billion Tree Campaign” (magyarul: Az 1 millió fa kampánya) célja az, hogy a Föld minden országában 1 millió fát ültessenek.

A kezdeményezést az akkor még csak 9 éves Felix hívta életre, aki egy házifeladatban Wangari Maathai kenyai Nobel-díjas személyről olvasott. A környezetvédelmi aktivistaként tevékenykedő hölgy 30 év alatt 30 millió fát ültetett, hogy a CO2-kibocsátásnak és a globális felmelegedésnek gátat szabjon.

A malajziai Kuala Gulában például mangrove fákat ültetnek egy iskolai projekt keretében. A mangrove erdők ezen a helyen létfontosságúak a halak, rákok rákfélék, veszélyeztetett vadállatok, madárfajok és számos növény számára, továbbá elengedhetetlenek a tengeri viharok és tsunamik elleni védelemhez.

 

 

Zoo Augsburg
Zoo Augsburg

A Happy Cat/Happy Dog az augsburgi állatkert fő szponzorainak egyike.
Síkra szállunk az állatok megfelelő tartási körülményeiért, ezért támogatjuk az augsburgi állatkertet.

Számtalan intézkedésre van szükség ahhoz, hogy az állatkertek lakói megfelelő körülmények közt élhessenek. Optimális kialakítású elkerített területek, egyedi foglalkozások az egyes állatfajok számára, megfelelő etetés: mindez csupán töredéke annak, amire a modern állatkerteknek manapság ügyelniük kell.
 
Az ilyen intézkedések finanszírozásához az állatkerteknek anyagi segítségre van szükségük a szponzoroktól.

 

 

Keresés