Kedves Macskabarátok!

Az első háziállatomat hat éves koromban kaptam: ő volt Mimi, a tigriscsíkos vörös macska. Elválaszthatalan barátok lettünk.

A macskák iránti szeretetem a mai napig megmaradt. Ezért a Happy Cat-nél mindig a legjobbunkat nyújtjuk. Ahhoz, hogy a kezdetektől fogva Ön is a legjobbját nyújthassa, értékes tanácsokkal szolgálunk a kiscicák egyedi táplálékához kapcsolódóan.

Szeretettel, Georg Müller

Georg Müller
Georg Müller

Alapítója és vezérigazgatója a Happy Cat

Kiscicák – tippek és trükkök az egészséges fejlődéshez

Kiscicája így egészséges marad

kiscicák örökbefogadása komoly döntést jelent – hiszen a kis jövevények 15-20 évig is elkísérhetik új gazdájukat. Emiatt feltétlenül figyelembe kell venni néhány dolgot a kismacskák gondozása és etetése során, hiszen a kiscicáknak egészen más igényeik vannak a megfelelő macskaeledelt tekintve, mint a felnőtt macskáknak.

A kiscicáknak speciális igényeik vannak

Aki látott már kismacskákat játék közben, az tudhatja, hogy a kis szőrgombócok kíváncsisága és játékösztöne szinte végtelen. Ezért fontos, hogy a kismacska egészséges eledelt kapjon, amely elegendő energiát biztosít a kis kalandoroknak a felfedező körutakra. A kiváló minőségű Happy Cat Junior macskaeledel optimálisan igazodik a kismacskák szükségleteihez. A Happy Cat szárazeledelben megtalálható minden olyan vitamin és tápanyag, amely a kismacskák fejlődéséhez szükséges.

Georg Müller
Georg Müller

Alapítója és vezérigazgatója a Happy Cat

Ráadásul semmiben sem marad el a nedves eledeltől. A jó szárazeledel ideális a kiscicák számára, mivel nemcsak a fogakat erősíti, hanem sokoldalú és kedvező is. Figyelem: mindig biztosítson elegendő friss vizet a kismacskája számára. A legjobb megoldás az, ha több itatótálkát helyez el a lakása különböző helyiségeiben, ezzel ivásra ösztönzi kiscicáját.

Kérje a Happy Cat csapat tanácsát

A Happy Cat szakemberei ezen az oldalon további információkat és tippeket állítottak össze Önnek a kismacskák helyes etetésére vonatkozóan.
A Happy Cat Service Center állatorvosai is szívesen látják el személyes tanácsokkal kismacskája táplálkozását illetően.

A kismacskáknak a felnőtt macskákhoz képest gyorsabb az anyagcseréjük. Emellett a kiscicák testének életük első hónapjaiban sok munkát kell végeznie: a csontok, a szervek és az izmok növekednek, az immunrendszer kifejlődik, a mozgás és a játék iránti lelkesedés pedig szinte fékezhetetlen...

Ezért a kismacskáknak olyan táplálékra van szükségük, amely a felnőtt állatok táplálékánál több energiát és fehérjét tartalmaz.

De vigyázat: nem szabad túlzásba vinni a fehérjebevitelt!

Itt is igaz a mondás: „jóból is megárt a sok”! Ugyanis nemcsak a mennyiség, hanem sokkal inkább a minőség számít! Ezért a Happy Cat termékekben nincsenek növényi fehérjepótló anyagok (pl. szója), hanem kizárólag élelmiszer-minőségű értékes állati fehérjét tartalmaznak.

Habár a nagytestű macskák csak 4 éves korukra fejlődnek ki teljesen, testileg már 9-12 hónaposan is felnőttnek tekinthetők a macskák.

A Happy Cat Junior eledelre ezért legfeljebb csak eddig a korig van szüksége a fiatal macskáknak. Szükség esetén – például „dundi macskáknál“ – már korábban is át lehet állni a Happy Cat Adult változatokra

Senki nem képes ellenállni a tekintetüknek. Ügyetlen bukdácsolásuk még a hűvösebb emberek szívét is megmelengeti. A kismacskák egyszerűen édesek. Az édes kis szőrgombócoknak azonban igényeik vannak.

Minimális kor

A macskára vágyó emberek nagy része kismacskát szeretne. Hiszen izgalmas látni, ahogyan felnőnek. A kismacskákat azonban a lehető legkésőbb szabad csak elszakítani az anyjuktól. Minél tovább maradhatott a kiscica a családi körben, annál erősebb lesz és annál jobban tudja majd, hogyan kell viselkedni. Tizenkét hét az abszolút minimum; legalább ennyi idősnek kell lennie a macskának a családjától való elszakításakor. Ideális esetben pedig már 14-16 hetesek az állatok.

Partner négy manccsal

Hogy fest a szoba a függönyrúdról? A gombolyaggal is lehet játszani? A kismacskák tele vannak energiával. Mindent fel szeretnének fedezni. Még a leglelkesebb macskabarátok sem képesek kielégíteni a kis energiabombák igényeit. Ezért az a legjobb, ha egyszerre két kismacska érkezik a házba. A kistestvér enyhíti az anyukától való elbúcsúzás miatti fájdalmat, ráadásul ideális játszótárs is. A macskák gyakorolhatják egymás közt a természetes társas viselkedést és kiereszthetik a gőzt. Akinek már van egy egyke fiatal macskája, annak érdemes egy másik fiatal macskával szocializálni az állatot. A játszótársaknak nem kell mindig egy alomból származniuk.

Biztos, ami biztos

A kismacskáknak otthont adó háznak teljesen biztonságosnak kell lennie. A kis felfedezők minden résbe bebújnak, és mindenhova felmásznak. Ha csak egy kicsit is nyitva van a szekrényajtó, már át is erőltetik rajta magukat.

Tehát, mielőtt bezárná a szekrényt, biztonságképp nézzen körül. A mosógép dobja szintén veszélyes kalandvágyat ébreszt. A mérgező tisztítószereket ugyancsak el kell zárni, akárcsak a lenyelhető alkatrészeket. A műanyag zacskók és a gyapjúfonalak fulladásveszélyt jelentenek. A bukóablakokat megfelelő védőráccsal kell ellátni, hogy a friss levegő ártalmatlan élvezet maradjon.

Időben kell kezdeni

Ha minden veszély elhárult, a gazdik és a macskák végre önfeledten egymásra koncentrálhatnak. Például a kötődést erősítő ölelgetéssel és játékkal. Habár a kicsik önállóan is el tudják foglalni magukat, a legizgalmasabb mégis az, amikor a gazdi is beszáll a játékba. Ez a legjobb alkalom a szabályok bevezetésére. A gazdik természetesen szemet hunyhatnak az apróbb dolgok felett. A kezekre irányuló játékos támadást azonban nem szabad hagyni, hacsak nem akar valaki később a felnőtt macskája harci célpontja lenni. Ami most még édesnek hat, az egy hat kilós életerős macskánál már fájdalmas is lehet. Tehát eleinte nem érdemes semmi olyanra ösztönözni az állatot, ami egy felnőtt macskától már zavaró lehetne. A kismacskák egészen az idős korig megjegyzik azt, ami életük fogékony első hónapjaiban történik. A játékos órákat és az emberi szeretet is.

Keresés