Tipps and information on nutrition of your cat

Macskája így jól fogja magát érezni.

A felelősségteljes gazdik újabb és újabb kérdéseket tesznek fel nekünk, amelyeket összegyűjtöttünk és megválaszoltunk. Tudja meg, hogy macskája mitől lesz egészséges és boldog – a tápláléktól kezdve a gondozásig. Használja ki nyugodtan további ajánlatainkat is: kérjen személyes tanácsadást vagy vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálati részlegünkkel. Üdvözöljük a macskabarátok világában!

Általános kérdések a táplálékhoz

Mi a teendő a kényes állatoknál?

Egyes macskák szeretik a változatos táplálékot – mégpedig minden egyes falat esetében! Próbálja csak ki egyszer, hogy 2- vagy 3-féle Happy Cat Supreme eledelt egymással összekeverve ad kedvencének. Keverésre egyébként a Happy Cat Best Age 10+ is alkalmas az idős kort még el nem ért macskáknál, kényes macskáknál pedig az ízletes Happy Cat Adult változatok egyike.

Mi a helyes eledelmennyiség?

Az eledel mennyiségi adatai napi adagokra vonatkoznak és csak „ajánlások” lehetnek. A macskák esetében ugyanis a szükségletet tekintve a testi aktivitás mellett az egyéni anyagcsere is döntő tényező! Súlyproblémák esetén a táplálék mennyiségét szükség szerint „zsírszegény” termékeknél is csökkenteni kell! A nagyon karcsú és aktív macskák nagyobb mennyiséget kaphatnak! Az értékes és könnyen emészthető összetevőknek köszönhetően a Happy Cat Supreme eledelekből viszonylag kisebb mennyiség is elég!

A macskám allergiás a gabonára? 

A bizonytalan és makacs emésztési és bőrproblémák mögött glutén- vagy gabonaallergia is állhat.

Ilyen gyanú esetén érdemes kipróbálni a La Cuisine sorozatunk valamelyik glutén-, ill. gabonamentes változatát.

Figyelem: feltétlenül ügyeljen arra, hogy ilyen esetben mellékesen se adjon gabonatartalmú eledelt vagy jutalomfalatot kedvencének!

Kiscicák

Mikor kell átállni a „felnőtteledelre”?

Habár a nagytestű macskák csak kb. 4 éves korukra fejlődnek ki teljesen, testileg már 9-12 hónaposan is felnőttnek tekinthetők a macskák. A Happy Cat Junior eledelre ezért legfeljebb csak eddig a korig van szüksége a fiatal macskáknak. Szükség esetén – például „dundi macskáknál“ – már korábban is át lehet állni a Happy Cat Adult változatokra.

Idős macskák

Mikortól számít idősnek a macskám?

Az életkor előrehaladtával ügyelni kell arra, hogy az eledel különösen kíméletes legyen. A kb. 10 éves kor feletti macskák számára ezért egy speciális Senior terméket kínálunk: a Happy Cat Best Age 10+ eledelt. Nagyon nyugodt idősebb macskáknál szükség esetén Happy Cat Adult Light is keverhető a „Senior” eledellel a túlsúly elkerülése érdekében. A rendszeres állatorvosi vizsgálatok pedig segítenek a kor miatt kialakuló gyengeségek időben történő felismerésében.

Keresés